diumenge, 1 de novembre de 2009

"Tohom" NO és el primer programa sobre la Discapacitat

Nota de premsa

Hem tingut l’oportunitat d’entrar a la pàgina web de “Tarragona Ràdio” i hem vist un missatge que ens ha sorprès, l’anunci del programa “Tothom” dedicat al món de la discapacitat. Des d’Acció Cívica Antibarreres Socials del Camp de Tarragona –ACABS- felicitem a l’emissora municipal de Tarragona per aquesta iniciativa i sobretot per confiar en un periodísta invident -com és el Miquel González- per presentar i coordinar aquest programa, tot un exemple d'integració laboral.

A la “promo” del programa, a la pàgina web de Tarragona Ràdio, ens ha sorprès un paràgraf concret: és "El primer programa – diu el text- d'aquestes característiques que s'emet en una emissora de ràdio generalista de Catalunya i realitzat per un periodista professional cec." Pel que fa a la segona part del missatge, res a dir.

L’afirmació abans esmentada és del tot inexacta i suposa una manca de respecte per a la gent que fa o ha fet programes d'aquesta mena des de fa més de 10 anys, com pot ser el cas del programa "Mundo social", anteriorment "Un mundo sin barreras" un espai de notícies sobre discapacitat emès a Onda Cero els divendres a les 12:25h, dins dels continguts del programa de Carlos Herrera, "Herrera en la Onda", amb la col.laboració de l'ONCE i la seva Fundació.També tenim el cas del "Catalunya sense barreres" un programa de ràdio de l'ONCE i la seva Fundació emès a Catalunya els divendres de 19 a 20h, a través de la Cadena Ràdio Estel. O el programa d'esports adaptats emès a Radio Kanal Barcelona "A primera linea". I a casa nostra tenim des de fa tres temporades el “Societat Limitada”, programa produit per ACABS i emès des dels seus inicis per Punt 6 Ràdio de Reus. Des d’ACABS lamentem que s’hagi fet aquesta promoció enganyosa i recordem que cada dijous a 2/4 de 8 del vespre, podeu seguir gaudint de l’actualitat del món de la discapacitat al 99.8 de la FM (http://www.punt6radio.cat/) en el nostre espai “SOCIETAT LIMITADA”.

Reus, 31 d’Octubre de 2009.